Header

Nastavni kadar

Popović Nenad

nenad popovic
MSc Nenad Popović je rođen 6. Januara 1964. godine u Beogradu. Posle završene srednje elektrotehnicke škole “Nikola Tesla“ u Beogradu nastavio je studije na Višoj elektrotehničkoj školi i posle dve godine prekida studiranje i prelazi na Filozofski fakultet univerziteta u Beogradu, smer filozofija.

Diplomirao je na Fakultetu za menadžment u sportu, na smeru tehnologija sportskog 26.06.2004 godine, odbranom diplomskog rada na temu “Osnove fizičke i tehničko-taktičke pripreme boksera i kik-boksera juniora” sa ocenom deset.

Potvrdom Alfa univrziteta po zakonu o visokom obrazovanju stiče zvanje master drugog stepena akademskih studija iz oblasti trenažne tehnologije u sportu. Apsolvent na magistarskim studijama univerziteta u Novom Sadu, ACIMSI, smer menadžment u sportu, orijentaciona tema rada: Korelacija nekih pokazatelja funkcionalne sposobnosti omladine rodjene u periodu 1980-1984 sa generacijom ispitanika rođenih u periodu od 1990-1994 godine, za bavljenje kik-boks sportom.

Takmičarski rezultati

Član je i takmičar karate kluba “Crvena Zvezda“ od 1979. do 1989. godine gde je prošao praktično sve takmičarske selekcije od juniorskih do seniorskih kategorija disciplina kate i borbe. Učesnik je svih oficijelnih Jugoslovenskih turnira kao i medjunarodnih kupova i prvenstava, Bohemija kup, kup Mediterana itd. Najznačajniji rezultat je osvajanje srebrne medalje na Evropskom karate prvenstvu, Krema, Italija, maj 1989, ITKF.

Rad u sportu

Aktivno učestvuje na svim međunarodnim karate seminarima gde su predavači najeminentniji akademici karatea sensei: T. Kase, H. Nakajama, H. Nisijama, I. Jorga idr. Usavršavnje borilačkih veština je produbio usavršavanjem kontaktnog karatea, full kontakt karatea i modernog boksa po patronatom trenera M. Simina. U tom duhu je 1991 godine osnovao Ful-Kontakt klub “Olimp” gde je osvojeno pregršt medalja na domaćoj i međunarodnoj sceni i iz koga su potekli mnogi danas mladi treneri beogradskih kik-boks klubova. U to ime je i dobitnik Decembarske nagrade 1996. godine za zasluge za razvoj sporta.

Radio je kao kondicioni trener više domaćih klubova i jednog makedonskog košarkaškog kluba. Najveće dostignuće je, posle osam godina, ulazak u prvu ligu beogradskog košarkaškog kluba “Radnički” sa Krsta, 2011 godine.

Stalno je zaposlen u sportskom centru “Olimp” kao organizator i realizator programa sporta i rekreacije svih kategorija ispitanika, od predškolske i školske dece (kampovi letnji i zimski), ženske rekreacije i fitnesa, treninga kik-boksa i boksa, treninga za starije dame itd. Trenutno je angazovan kao trener službene fizičke obuke MUP Zvezdara.

U zvanje nastavnik veština je izabran u aprilu 2015. godine na Visokoj školi strukovnih studija “Sportska Akademija” u Beogradu za užu naučnu oblast sporta.

Govori engleski jezik.