Header

Specijalističke strukovne studije

Rekreacija

Ishodi

sportska rekreacija
Ishodi studijskog programa Rekreacija neposredno proizilaze iz svrhe i ciljeva ovog studijskog programa:

  • Specijalisti organizatori sportske rekreacije su visokoškolovani kadrovi sposobni da u praksi doprinesu razvoju i daljem usavršavanju organizacije i tehnologije i metodike sportske rekreacije.
  • Specijalisti organizatori sportske rekreacije su sposobni da primenjuju savremene trenažne tehnologije, metodike i tehnike istraživanja sportske rekreacije u oblasti fitnesa, velnesa, plesa, aktivnog odmora, itd..
  • Specijalisti organizatori sportske rekreacije su sposobni da samostalno planiraju, programiraju, upravljaju i vode trenažni proces, vrši kvalitativne analize sportskih tehnika i da ih implementira u trening, primenjuje osnove sportske dijagnostike, kao i da stečena znanja permanentno usavršava i inovira, tj. kreira trenažni proces.
  • Specijalisti organizatori sportske rekreacije znaju važnost i propagiraju kvaliteno korišćenje slobodnog vremena, koji je usmeren na zaštitu i unapređenje psiho-fizičkih sposobnosti, zdravlja, kvaliteta života i preveciji savremenih hroničnih nezaraznih bolesti i stanja.
  • Specijalisti organizatori sportske rekreacije poznaju institucionalnih struktura u sportu (upravnih tela, članstva u sportskim organizacijama, medija i javnih institucija nadležnih za sport, sponzorstava, volonterskih i druge organizacija) i sposobni su da se sve to implemetiraju u društveni kontekst.